NATURLIGA HUDVÅRDS­FAVORITER

Om det är något jag brinner för, så är det hudvård, och speciellt naturlig sådan! Visst, jag har en del icke-så-naturliga hudvårdsprodukter i daglig användning också, MEN om jag skall vara helt ärlig så önskar jag att alla av mina hudvårdsprodukter vore 100% naturliga… Lika naturliga som M HandMades naturliga, handgjorda och ekologiska hudvårdsprodukter är. Och vet ni vad? Det här blogginlägget skrivs i samarbete med just M HandMade, och nu tänkte jag faktiskt ta och dela med mig av några naturliga hudvårdsfavoriter. Häng med ♥

To all my English-speaking readers, I’m sorry but this post about my natural skincare favorites (“naturliga hudvårdsfavoriter”) will be written in Swedish this time. But do check out M HandMade’s webshop if you like, they do ship within Europe – send them a direct email (contact details in their webshop) if you’re curious about shipping, etc.

Naturliga hudvårdsfavoriter från M HandMade

M HandMade är ett företag som jag snubblade över av en slump på Instagram förra året, och blev så glad över att hitta! Jag menar naturliga, handgjorda och ekologiska hudvårdsprodukter som tillverkas i Jakobstad, endast dryga 100 km ifrån Vasa (var jag då förstås bodde den här tiden förra året)… Det kunde ju inte bli bättre!

Efter att ha jobbat 3 år på ett stort företag inom skönhetsindustrin samt haft ett eget livslångt intresse att lära mig mer om produkter, ingredienser, rutiner, osv. inom området, tror jag mig besitta en hel del kunskap när det kommer till dessa ting, och tog därför tillfället i akt att kontakta M HandMade’s grundare Maria för att höra med henne om hon eventuellt behövde hjälp med något inom företaget. Och vet ni vad? Det behövde hon, och nu ca ett och ett halvt år senare har jag hjälp till med både det ena och det andra – en ny broschyr, att omvandla hemsidan till en webbshop, osv.

Under tiden som jag har jobbat med M HandMade via mitt företag har jag lärt mig en hel del om deras produkter, och hittat mig några naturliga hudvårdsfavoriter i sortimentet! Förstås tycker jag om alla deras produkter, men skulle kanske ändå säga att dessa är mina storfavoriter (och speciellt nu under hösten/vintern):

  • Body Nella – en underbar kroppsolja med en härlig doft av citronella (den doftar SÅ fräscht och inbjudande!) och ingredienser såsom kokosolja, bivax, jojobaolja och kakaosmör… AH!
  • Silky Dream Body Butter – en underbart fyllig hudkräm (som jag faktiskt börjat använda i ansiktet och inte bara på övriga kroppen – rekommenderas!) som innehåller bl.a. sheasmör, kakaosmör, kokosolja och mandelolja. Ja, ni hör ju!
  • Lip Balm – ett 100% ekologiskt och naturligt läppbalsam som återfuktar läpparna samtidigt som det också skyddar mot solens starka strålar med sitt solskydd på SPF25. En underbar produkt som jag varmt rekommenderar för torra höst/vinter -läppar!
  • Natural Deo Peppermint – en naturlig, giftfri och aluminium-fri (Ni känner väl till hur dåligt aluminium i deodoranter är för vår kropp!? Lär gärna detta blogginlägg för mera info.) deodorant som doftar underbart av pepparmint, samtidigt som den håller svettlukten borta.
Naturliga hudvårdsfavoriter

Hemma hos mig står Body Nella -oljan placerad bredvid sängen så att jag enkelt skall kunna smörja in mig med den innan läggdags. Den går snabbt in i huden och lämnar den ordentligt återfuktad.

…medan Body Buttern står placerad i badrumsskåpet och för tillfället används tillsammans med min dagcrème i ansiktet under dagarna. Jag gör helt enkelt så att jag blandar ut den med min vanliga dagcrème för en extra fuktboost – den funkar även bra under makeup!

Naturliga hudvårdsfavoriter från M HandMade i Finland

Om man aldrig använt en naturlig deodorant utan aluminium tidigare, kan jag tänka mig att det kan kännas aningen spännande, “kommer jag svettas mera och lukta nu eller?”, osv. Personligen upplevde jag att jag svettades aningen mera (vilket är naturligt när svetten faktiskt får komma ut ur armhålan, och inte blockeras av aluminium i en “vanlig” deodorant) och kanske luktade lite mera svett de första dagarna jag använde en naturlig och aluminium-fri deodorant. Men, det gick snabbt över, det tog ca en vecka och så var ordningen återställd! Jag kunde lugnt gå på BodyCombat pass på gymmet utan att lukta “usch”.

Förutom Natural Deo med pepparmint-doften, kan jag även varmt rekommendera Shea Deon – som faktiskt var den första naturliga och aluminium-fria deon jag testade när det begav sig.

Om det är något du funderar på gällande M HandMade och deras underbara produkter – tveka inte att ta kontakt med Maria! Hon nås per email, telefon och via Instagram: @mhandmade. Jag rekommenderar också att läsa på om hur företaget grundades och Marias historia, produkterna osv. i webbshopen – samt förstås att följa med M HandMades egen blogg .

För att bjuda er på en liten present för att ni läste detta blogginlägg, ville Maria bjuda er på en liten rabattkod till webbshopen så att även DU har chansen att få prova på M HandMades produkter, till ett rabatterat pris. Det är supersmidigt att beställa via webbshopen och leveranserna sänds alltid iväg så snabbt som möjligt. Knappa in koden HANNA10 för 10% rabatt på hela sortimentet och lägg in en beställning, vettja! Rabattkoden är i kraft fram till söndag 8.11, och kan förstås användas till att shoppa julklappar (ja, det börjar bli hög tid att inhandla årets julklappar – varför inte ge bort naturliga hudvårdsprodukter som alla (även männen) uppskattar i år?).

Happy shopping och hoppas att ni gillade detta blogginlägg om mina naturliga hudvårdsfavoriter! Hör gärna av er om ni har några frågor alls gällande produkterna, företaget, att beställa ur M HandMade’s webbshop, återförsäljare, etc. – till mig eller Maria spelar ingen roll ♥

Här ännu en länk till M HandMade’s webbshop, och Instagram:

https://www.mhandmade.fi/
https://www.instagram.com/mhandmade.fi/

M HandMade Maria Nylund

Leave a Reply