EN KVÄLL PÅ ­WASA TEATER

En snöig lördagkväll i början på november, tog jag en vän under armen och styrde kosan mot Wasa Teater! Jag kan tala om för er att det var med ett lite halvnojigt humör jag stegade in på teatern den kvällen, “ska det här nu faktiskt vara bra,” men en sällan skådad lycka och iver som jag stegade ut med från teatern senare den kvällen. Nu mina damer & herrar (?), tänkte jag dela med mig av allt om en kväll på Wasa Teater, fortsätt läs…

Inlägget är ett samarbete med Wasa Teater.

En kväll på Wasa Teater

Det var “inte precis igår” jag senast var på teater

Vi kan ju börja med att reda ut varför jag var så nojig över att gå på teater. Det var helt enkelt för att det verkligen “inte precis var igår” som jag senast var på teater, och jag ärligt talat var lite rädd att föreställningen skulle vara dålig enligt min smak… Jag har på sista tiden nämligen haft lite svårt med filmer och varit väldigt selektiv kring vad jag gillar att titta på, och hade nu alltså även fått för mig att jag säkert inte skulle gilla föreställningen alls – speciellt eftersom det var så himla länge sen sist jag hade sett en föreställning på teatern. Kanske jag inte längre gillade live-föreställningar, kanske det bara var Netflix jag gillade nu för tiden?

Nåja, vi kommer till hur det gick med det hela, och vilken pjäs vi ens tittade på…
Först – det nyrenoverade Wasa Teater!

En kväll på Wasa Teater

Wasa Teater – nyrenoverat och 100 år gammalt

För er som har missat det, så har Wasa Teater alltså renoverats det senaste året, och hade nyöppning nu i början på vintern. Teatern firar i år även 100 år, tänk! Men det var verkligen inget man direkt kände av när man nu var på teatern, allt var verkligen så fräscht och nytt! Dock fanns det gott om detaljer som skvallrade om teaterns verkliga ålder, ex. gamla tavlor, en gammal & väldigt maffig kristallkrona inne på restaurangen, osv. Den nyrenoverade teatern har en spännande känsla, en mix mellan moderna och gammalt, och jag gillar den!

En kväll på Wasa Teater
En kväll på Wasa Teater

Spelman på taket – “en musikal med dans, romantik och gripande historier”

Men föreställningen då? Jo hörni, vi såg Spelman på taket, en pjäs som Wasa Teater själva beskriver som “en musikal med dans, romantik och gripande historier”. En beskrivning jag skriver under på 100%. Om jag gillade föreställningen? Nämen OM jag gjorde! Oj så bra den var, och fångande från början till slut. Historierna var intressanta, skådespelarna var fantastiska… Ah, ja här har ni svaret på varför jag i början på det här blogginlägget skrev att jag stegade ut från teatern med “en sällan skådad lycka och iver”.

Jag blev verkligen överrumplad över hur bra jag tyckte att pjäsen var. Så, så bra, och jag rekommenderar den verkligen om du ännu inte har sett den!

…förresten, något nytt nu efter renoveringen av teatern är att man numera kan välja att få pjäsen textad via en app som heter THEA. Den gör det möjligt för dig med ett annat språk, en hörselnedsättning eller som behöver extra språkstöd att njuta av teaterföreställningar. Appen textar föreställningarna på svenska, finska och engelska. Läs mer här på Wasa Teaters hemsida.

En kväll på Wasa Teater
En kväll på Wasa Teater

Julklappstips – presentkort till Wasa Teater

Vet ni vad jag tycker att ni skall ge till dem som ni inte vet vad ni skall ge i julklapp till? Jomen ett presentkort till Wasa Teater förstås! Kanske syster/bror, föräldrar, farföräldrar, kompisar – tja, presentkort till Wasa Teater kan man ge till vem som helst egentligen!

…eller varför inte ge sig själv en julklapp i form av ett besök på Wasa Teater, för att se någon av vinterns pjäser? Som sagt rekommenderar jag verkligen Spelman på taket (den spelas ända fram till april 2020), men har även hört att Bomullsängeln skall vara riktigt, riktigt bra (även den spelas ända fram till våren 2020).

Läs gärna mer om Wasa Teaters presentkort här, eller ta en titt på deras repertoar här.

En kväll på Wasa Teater

Till sist vill jag bara rikta ett stort tack till er, Wasa Teater, för att jag fick komma och kika in era nyrenoverade miljöer, och återigen påminnas om att jag nog egentligen älskar att gå på teater! Tänk att jag hade glömt det… Jag som i barndomen drömde om att bli skådespelare, gick på drama/teater -kursen i högstadiet och var på exkursions-besök till Wasa Teater flera gånger om året för att se diverse pjäser… TÄNK! Men som sagt, tack Wasa Teater, vi ses snart igen! ♥

Psst, följ dem gärna på Instagram för roliga behind-the-scenes och senaste nytt!

Leave a Reply