WORKSHOP I ­SOCIALA MEDIER

Sorry all of my English readers, but this post is dedicated fully to all of my fellow Swedish speaking Finns living in the Vasa-area, regarding a workshop in social media ♥

Jag ordnar en workshop i sociala medier!

Ja, du läste rätt! Nu händer det! I det här blogginlägget (som för en gångs skull är på svenska, jee!) tänkte jag dela med mig om VARFÖR jag ordnar en workshop i sociala medier och VAD jag kommer prata om under workshopen. Häng med!

Workshop i sociala medier

“Ha en workshop, jag?”

Det hela började med influencer-resan till Tallinn i januari. Jag måste ha gjort ett proffsigt intryck på tjejerna, höhö, för Julia slängde ur sig idén “nämen, du borde ju ha en workshop”. Det första jag tänkte var “ha en workshop, jag?”. Mitt blyga, introverta jag blev först vettskrämd av bara tanken. Men sen började jag faktiskt fundera på det, tänk om..? Jag HAR ju faktiskt studerat allmän pedagogik (dvs. pedagogiskt ledarskap och så vidare), jag HAR ju faktisk massa kunskap (tack vare över 10 år i branschen & massa bra erfarenhet från mina 3 år som Content & Social Media Manager på Dermosil, praktik på webbshop i USA osv.), jag HAR ju faktiskt t.o.m. hållit en föreläsning på Hanken, jag HAR ju faktiskt ett intresse för att lära ut mina kunskaper… Kort & gott – why the hell not? Jag bestämde mig för att workshopen ska bli av.

Det finns ett behov av mer kunskap i sociala medier

Något jag inte har tänkt på tidigare, men har kommit att inse ända sedan jag gjorde slag i saken och bokade in workshopen – är att det finns ett behov av mer kunskap i sociala medier här i trakten! Det finns så många som TROR att de har koll, men när det kommer till kritan har de noll koll, egentligen. Det här gäller speciellt företag… Jag ser SÅ många företag här i trakten som kämpar på med sina sociala medie -konton, utan att komma någon vart. De har sina max 500 följare och tror att de gör så gott de kan. Sanningen är den att de svamlar i mörker. Noll koll kokosboll. Som företag borde det vara lätt som en plätt att växa i some (i alla fall mycket enklare än vad det är för privatpersoner, don’t get me started…), speciellt om man har en produkt eller tjänst som är attraktiv för den målgrupp som spenderar mycket tid på sociala medier. Men, det saknas kunskap och bara de hade kunskapen (och ivern!) till att göra jobbet med sina sociala medie -konton BRA, skulle de kunna växa så att det knakar.

…men, det här gäller förstås inte bara företag, utan även privatpersoner! Även om det är svårt som privatperson (eller influencer) att växa på sociala medier, finns det massor av tricks & fix många kunde ha nytta av för en chans att göra det bättre, för att kunna växa! Jag, som är väldigt påläst inom allt gällande sociala medier (och har massa erfarenhet som tidigare nämnt), antar per automatik att “alla andra ju vet lika mycket som mig, om inte mer” – men jag har alltså på sistone konstaterat att så inte är fallet. Det saknas kunskap, och eftersom att jag anser att allt börjar med kunskap (även förmögan att göra bra ifrån sig på some, det är inte bara tur, “good looks” och en trägen aktivitet, hehe) är det alltså den som behöver kommuniceras ut.

Workshop i sociala medier

9 mars på Bacchus/Svenska Klubben – BE THERE!

Svammel, svammel… När sjutton håller du din workshop då?

Nå hörni, den håller jag den 9 mars på Bacchus/Svenska Klubben i Vasa. Workshopen kör igång kl. 12:00, och beräknas hålla på till ca 15:00. Under brunchen bjuds alla på en fantastisk brunch (menyn hittas här), och jag delar också ut väldigt “sociala medier vänliga” goodiebags till alla deltagare (jag har fått väldigt fina sponsorer, så jag lovar – goodiebagen (som btw är unisex) är fantastisk!).

Vad jag kommer prata om under workshopen är ju då sociala medier (duuh..?). Jag kommer dela med mig av allmän info om de olika sociala medie kanalerna, och dela med mig av mina bästa erfarenheter och all den kunskap jag samlat på mig i mitt professionella yrkesliv inom branschen.

Jag har själv haft multum med sociala medie -konton (bl.a. Twitter, fler bloggar på fler bloggportaler än jag ens själv kommer ihåg, Tumblr, Facebook, Instagram, Pinterest, Snapchat, Youtube, LinkedIn osv.). och lyckats väldigt bra med speciellt två av dem (tidigare blogg som gick väldigt bra och gav mig roliga jobb som ex. att gästblogga på amerikanska Teen Vogue, och samarbeta med fantastiska brands som ex. Borsalino, Matchesfashion.com, Young British Designers, Vila och Daniel Wellington, inbjudan att börja blogga på Bloglovin och att bli copywriter för Zalando, samt ett Pinterest-konto som i skrivande stund har över 35.000 följare och nästan en miljon visningar per månad).

Jag gjorde väldigt bra ifrån mig under min tid på Dermosil, och fick bl.a. deras Instagram att växa från 1500 följare till över 10.000, deras Facebook konto att växa med ca 20.000 följare och startade upp två nya some-kanaler; Youtube och Pinterest. Med mera. Jag lärde mig rent ut sagt SVINMYCKET under min tid på Dermosil, och kommer under workshopen att dela med mig av så mycket nyttig info & erfarenheter som jag bara hinner under den 3-timmar långa workshopen.

Såhär har jag skrivit om workshopen på Facebook, i själva evenemanget jag har skapat där:

“Under workshopen dyker vi ner på djupet i djungeln av sociala medier. Vi går igenom olika kanaler, hur man ska tänka kring innehåll, bilder och redigering, appar relaterade till sociala medier, SEO och hur man drar nytta av det, algoritmer, hashtaggar, influencer samarbeten och så mycket mer. En intressant workshop för dig som vill lära dig mer om sociala medier, helt enkelt!

Under workshopen berättar jag, Hanna Löfholm, om mina erfarenheter samt delar med mig av mina bästa tips och lärdomar som jag har samlat på mig under mina över 10 år i branschen – både som “influencer” och social media manager på ett stort e-handelsföretag. Vi diskuterar och funderar, delar med oss av erfarenheter, bollar idéer, nätverkar och gör en praktisk övning eller två tillsammans.

Kanaler vi bl.a. går igenom är Instagram, Facebook, Pinterest, Youtube, Twitter, LinkedIn och Tumblr. “

Vad jag själv vill få ut av workshopen

Vad jag själv vill få ut av workshopen är helt enkelt känslan över att kunna dela med mig av min kunskap, och att få starta igång en intressant diskussion med deltagarna om deras erfarenheter och kunskaper i sociala medier. Det ska bli väldigt, väldigt intressant och roligt! Sociala medier är en hel VÄRLD fylld av allt mellan himmel och gjord, och jag tycker själv att den är så spännande. Det finns så mycket att utforska, och jag tror hårt på att sociala medier vår framtid, och att användningen av de olika sociala medierna bara kommer fortsätta att öka.

Än finns det platser kvar!

Workshopen har ett max antal deltagare på 15 personer, och ännu finns det några platser kvar! Priset på workshopen är 50€, och i den ingår som sagt en brunch (värde 25€) och en riktigt fin goodiebag. Anmälan görs direkt till mig, per email på hananaacreative@gmail.com, men man kan också kontakta mig på Facebook (Hanna Löfholm eller Hananaa Creative) eller på Instagram (@hananaa eller @hananaacreative).

VARMT VÄLKOMMEN MED PÅ WORKSHOP OM DU VILL LÄRA DIG MER OM SOCIALA MEDIER, SEO, ALGORITMER, INFLUENCER SAMARBETEN, HASHTAGGAR, BILDREDIGERING PÅ SOME, APPAR OCH SÅ MYCKET MER – ALLT INOM SOME-VÄRLDEN! HOPPAS VERKLIGEN ATT VI SES ♥♥♥

HÄR kommer du till evenemanget på Facebook!

Ps, jag har fått flera förfrågningar om att hålla en dylik workshop i Helsingfors – så bor du i södra Finland behöver du inte vara ledsen över att inte kunna komma på denna… Det finns chanser för en “Workshop i sociala medier goes Helsingfors” också ✓

2 Comments

 1. 02/28/2019 / 13:36

  Skulle så gärna kommit om det var lite närmare! Jätteintressant att höra om din erfarenhet och jag tror du har mycket bra saker att lära ut. Kanske blir det en andra workshop på en annan ort? 😉 Lycka till!

  • Hanna
   Author
   03/01/2019 / 12:27

   Ja, skulle ha varit jätteroligt att ha dig med! 🙂 Möjligen, hehe! Har faktiskt fått flera önskemål om det. Så, man vet aldrig 😉 Tusen tack!!

Leave a Reply